Podcast: Ραντεβού στο Ποζιτάνο, Sapienza Goliarda

 





Ραντεβού στο Ποζιτάνο
Sapienza Goliarda
Μετάφραση: Άννα Παπασταύρου
Εκδόσεις Πατάκη


Ακούστε το podcast εδώ

Το Ραντεβού στο Ποζιτάνο είναι ένα ατμοσφαιρικό και ευαίσθητο μυθιστόρημα που αποτυπώνει τη μαγεία και την πολυπλοκότητα της γυναικείας φιλίας, της μοναξιάς και της αυτογνωσίας. Η ιστορία ακολουθεί την Έρικα, μία γυναίκα που πηγαίνει στο Ποζιτάνο, μία από τις πιο όμορφες και ρομαντικές πόλεις της Ακτής Αμάλφι. Εκεί συναντά την Γκολιάρντα και μια ιδιαίτερη φιλία γεννιέται.   

Η συνάντηση των δύο γυναικών ξυπνά μνήμες από το παρελθόν. Μέσα από τις συνομιλίες και τις περιπλανήσεις τους στο Ποζιτάνο, έρχονται αντιμέτωπες με τις επιλογές που έκαναν στη ζωή τους, τα όνειρα που άφησαν ανεκπλήρωτα και τη δύναμη που πηγάζει από την αλήθεια και την αποδοχή του εαυτού τους.

 Η γραφή της Σαπιέντσα είναι λυρική και έντονα συναισθηματική, αναδεικνύοντας τόσο τη γοητεία του Ποζιτάνο με τις χρωματιστές βίλες και τα απόκρημνα σοκάκια, όσο και την πολυπλοκότητα των εσωτερικών κόσμων των ηρωίδων της. Το βιβλίο θίγει θέματα όπως η φιλία, η μνήμη και η διαρκής προσπάθεια για αυτογνωσία, ενώ τα τοπία του Ποζιτάνο λειτουργούν ως αντανάκλαση των συναισθημάτων τους.

Παρά τον αργό ρυθμό του σε ορισμένα σημεία, το Ραντεβού στο Ποζιτάνο επιβραβεύει τον αναγνώστη με τη μοναδική του ατμόσφαιρα και την ποιητικότητα της γλώσσας του. Είναι ένα μυθιστόρημα που αξίζει να διαβαστεί από όσους αγαπούν τα ψυχογραφικά πορτρέτα και τις αφηγήσεις που εξερευνούν βαθιές, υπαρξιακές αναζητήσεις μέσα από τη γυναικεία φιλία.


Κατερίνα Σαμψώνα

 

Σχόλια