Podcast: Οι 8 Ζωές μιας εκατοντάχρονης χωρίς όνομα, Mirinae Lee

 



Οι 8 Ζωές μιας εκατοντάχρονης χωρίς όνομα
Mirinae Lee
Μετάφραση: Ρηγούλα Γεωργιάδου
Εκδόσεις Διόπτρα

Ακούστε το podcast εδώ και εδώ


Μια γυναίκα 47 ετών, διαζευγμένη, προδομένη, πληγωμένη, εργάζεται στο δημόσιο γηροκομείο, το Χρυσό Ηλιοβασίλεμα.

Εμπνευσμένη από ένα άρθρο που διάβασε περιμένοντας τον θεραπευτή της, αποφάσισε να γράφει τις νεκρολογίες των ηλικιωμένων, πριν αυτοί πεθάνουν, μιλώντας μαζί τους για την ζωή τους. Για να τους διευκολύνει τους ζητούσε να πουν τρία πράγματα για τους ίδιους.

Μέχρι, που με αφορμή ένα απρόσμενο γεγονός, γνωρίζει την υπέργηρη Μουκ Μιράν.

Μετά από μια μακρά συζήτηση συμφώνησαν να γράψει την νεκρολογία της δίνοντάς της όχι 3 αλλά 8 στοιχεία.



Το μυθιστόρημα "Οι 8 Ζωές μιας Εκατοντάχρονης Χωρίς Όνομα" είναι ένα εκπληκτικό έργο που ξεδιπλώνει την ιστορία μιας γυναίκας που ζει για έναν αιώνα, μέσα από οκτώ διαφορετικές περιόδους της ζωής της. Το μυθιστόρημα τοποθετείται σε σημαντικές περιόδους της κορεατικής ιστορίας, όπως η Ιαπωνική κατοχή και ο Πόλεμος της Κορέας, φτάνοντας μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Κάθε κεφάλαιο αποκαλύπτει μια νέα πτυχή της ζωής της ηρωίδας, εξετάζοντας θέματα όπως η ταυτότητα, η μνήμη, η αντοχή και η επιβίωση



Η Lee καταφέρνει με μαεστρία να συνδυάσει την προσωπική αφήγηση με την ιστορική ακρίβεια, προσφέροντας στους αναγνώστες μια βαθιά κατανόηση της κορεατικής κουλτούρας και ιστορίας. Η ηρωίδα, χωρίς όνομα, γίνεται σύμβολο αντοχής και επιμονής, ενώ η αναζήτηση της ταυτότητάς της και η συμφιλίωση με το παρελθόν της προσδίδουν στο βιβλίο ένα βαθύ φιλοσοφικό και συναισθηματικό υπόβαθρο.



Η γραφή της Lee είναι πλούσια και λυρική, με ζωντανές και λεπτομερείς περιγραφές που καθηλώνουν τον αναγνώστη. Η συγγραφέας καταφέρνει να υφάνει μια συναρπαστική ιστορία που συνδυάζει το προσωπικό με το ιστορικό, προσφέροντας μια μοναδική ανάγνωση.



"Οι 8 Ζωές μιας Εκατοντάχρονης Χωρίς Όνομα" είναι ένα μυθιστόρημα που μαγεύει και συγκινεί, προσφέροντας μια πλούσια και συναρπαστική εμπειρία ανάγνωσης. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία, την ταυτότητα και τις προσωπικές αφηγήσεις

Κατερίνα Σαμψώνα

Σχόλια