Podcast: Μακγκάφιν, Βαγγέλης Γιαννίσης









Μακγκάφιν
Βαγγέλης Γιαννίσης
Εκδόσεις Διόπτρα



Ακούστε το podcast εδώ και εδώ 

Το τελευταίο βιβλίο του Βαγγέλη Γιαννιση είναι τελείως, μα τελείως διαφορετικό από όλα τα προηγούμενά του.
Ειχα την αίσθηση ότι διάβαζα κάποια Ιαπωνική ή Κορεάτικη παρωδία αλλά με Έλληνες πρωταγωνιστές, έχοντας όμως και έναν Ιάπωνα στην ιστορία του.
Όλα διαδραματίζονται στη μέση του Αιγαίου, μέσα σε ένα πλοίο που έκανε το τελευταίο του ταξίδι. Έχουμε λοιπόν μια κλασική ελληνική οικογένεια, που τα μέλη της έχουν παράλληλες Ζωές, ένα ζευγάρι δολοφόνων, έναν Ιάπωνα εκτελεστή, έναν stoker που δεν μπορουσε να δεχτει οτι η κοπελα του τον χώρισε, ένα πακέτο που πρέπει να παραδοθεί, ένα εφοπλιστή που στη δύση της καριέρας του και αφού είναι πνιγμένος στα χρέη ψάχνει τη λύτρωση, έναν ακόμη δολοφόνο που δεν μιλάει πολύ και μια ώριμη γυναικα που παγιδευεται αναζητώντας έναν σύντροφο για να ξεφύγει από τη μοναξιά.
Η ηρωίδα βέβαια που με κέρδισε είναι μια σούπερ γιαγιά...κυριολεκτικά σούπερ.
Το πλοίο ξεκινάει και ένας ένας αρχίζει να χάνει τη ζωή του, είτε τυχαία είτε εσκεμμένα και όλα αυτά non-stop. Σαν να έχει πατήσει κάποιος το fast-forward, με το μαύρο χιούμορ να δηλώνει παρόν, με την μια ατάκα να διαδέχεται την άλλη και τον αναγνώστη να αναρωτιέται εάν είναι δυνατόν όλα αυτά να συμβαίνουν.
Διαβάζοντας το Μακγκάφιν θα διασκεδάσετε, αλλά ταυτόχρονα θα μπείτε στην διαδικασία να διαβάσετε το βιβλίο χωρίς διάλειμμα προκειμένου να δείτε πως καταλήγει όλη αυτή η ιστορία.
Στο τελευταίο κεφάλαιο θα έρθετε αντιμέτωποι με μια ευχάριστα σουρεαλ εξέλιξη που θα σας εκπλήξει, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο Βαγγέλης Γιαννισης είχε κέφια όταν το έγραφε.




Κατερίνα Σαμψώνα

Σχόλια