Podcast: Συνέντευξη με τον The Trivialist για το Από τον βασιλιά Θάνατο στον βασιλιά Ήλιο






Από τον βασιλιά Θάνατο στον βασιλιά Ήλιο
The Trivialist
Εκδόσεις Διόπτρα

Ακούστε την συνέντευξη εδώ

Ο The Trivialist γράφει για τον Μεσαίωνα και πρώιμους νέους χρόνους. Αρχίζει από το 1342 και καταληγει το 1755. Μια εποχή που ο Ελλαδικος χώρος ήταν υπό Οθωμανική κυριαρχία, αδυνατώντας να παρακολουθήσει τα δρώμενα των υπολοίπων χωρών.
Πανδημιες, βασιλιάδες, αυτοκράτορες, πόλεμοι, κατακτήσεις, βασανιστήρια, σεξουαλικά όργια, ανακαλύψεις, Παπες που δεν ακολουθούσαν τον βίο που πιστεύουμε, τείνοντας  πιο πολυ στην σαρκική αναζήτηση πάρα στην πνευματική. Παρόλα αυτά τιμωρούσαν αυστηρά και μέχρι θανάτου όσους δεν ακολουθούσαν τις εντολές τους. Αυτό βέβαια διαφοροποιούταν ανάλογα την κοινωνική ή οικονομική τάξη αυτού που είχαν απέναντι τους.
Σαφώς για όλα τα δεινά έφταιγαν οι Εβραίοι, οι σοδομιστες, οι γυναίκες ( μην ξεχνάμε το κυνήγι των μαγισσών), οι λαοί των νέων χωρών που κατακτούσαν και πάνω από όλα το γνήσιο κακό, ο Σατανάς.
Ταυτόχρονα με όλα αυτά καταγράφεται μια επιστημονική και καλλιτεχνική έκρηξη. Μποττιτσελλι, Ντα Βίντσι, Κοπέρνικος, Γαλιλαίος και άλλοι πολλοί. Τα παράδοξα που συναντούμε σε κάθε εποχή που αναζητά εχθρούς προκειμένου να δικαιολογησει τη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα και που πάντα  θα υπάρχουν  αυτοί που θα ξεχωρίζουν.
Το Από τον Βασιλιά Θάνατο στον Βασιλιά Ήλιο ανήκει σε μια νέα κατηγορία βιβλίων, διαφόρων επιστημών, που έχουν ως σκοπό να προσεγγίσουν το κοινό που αναζητά νέο τρόπο εκμάθησης και ενημέρωσης.
Ιστορία για όλους λοιπόν, ένας οδηγός που θα σας πάει επόμενο στάδιο αναζήτησης πληροφοριών.

Μίλησα με τον The Trivialist και κάναμε μια συνέντευξη που θα μπορούσε να διαρκέσει ώρες. Καλή σας ακρόαση!

Κατερίνα Σαμψώνα

Σχόλια