Podcast: Ατέλειωτη δίψα, Leilani Raven





Ατέλειωτη δίψα
Leilani Raven
Μετάφραση: Νίνα Μπούρη
Εκδόσεις Πατάκη

Ακούστε το podcast εδώ

Μπορεί ένας άνθρωπος και στην προκειμένη περίπτωση, η Ιντι, μια γυναίκα 23 ετών, να καλύψει το κενό ανάμεσα σε ένα ζευγάρι;
Η Ιντι είναι μια εικοσιτριαχρονη Αφροαμερικανιδα, που διψάει για ζωή, αποδοχή μέσα από τη δουλειά και ψάχνοντας,ίσως, με τις ερωτικές σχέσεις που αναπτύσσει, κυρίως με μεγαλύτερους άντρες, τον έρωτα.
Μετά την ανταλλαγή μηνυμάτων με τον πολύ μεγαλύτερο της Έρικ, συναντιουνται και όλα είναι απλά περίεργα και απρόσμενα. Οι δύο τους συνεβρισκονται στα πλαίσια του " ανοιχτού " γάμου του Έρικ με την Ρεμπεκα. Ένα ζεύγος λευκών.
Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίεργα όταν η Ιντι απολύεται και καταλήγει να μένει σπίτι τους με πρωτοβουλία της συζύγου. Εκεί η Ιντι γνωρίζει και την υιοθετημένα κόρη τους Ακιλα, που ήταν και εκείνη αφροαμερικανιδα.
Μια περίεργη συμβίωση. Όλοι οι κοινωνικοί όροι καταλυονται, πάντα όμως μέσα από το πρίσμα της διάκρισης λόγω φυλής, ηλικίας και οικονομικής κατάστασης.
Η γραφή της Ρέιβεν Λεϊλάνι είναι γρήγορη, μπλέκει το παρόν με το μέλλον, την τέχνη με την αποτύπωση της πραγματικότητας στον καμβά.


Ένα βιβλίο της εποχής μας, μάλλον των νέων της εποχής μας που αναμειγνύονται με τις γενιές τους παρελθόντος προσπαθώντας να καλύψει η μια την άλλη, μέσω μιας κοινής αναζήτησης που δεν είναι άλλη από την ιδια τη ζωή

Κατερίνα Σαμψώνα

Σχόλια