Podcast: Γυναικεία Υπόθεση 3, Scripta manet - Λένα Μαντά Κλαίρη Θεοδώρου







Γυναικεία Υπόθεση 3
Scripta manet
Λένα Μαντά Κλαίρη Θεοδώρου
Εκδόσεις Ψυχογιός


Ακούστε το podcast εδώ και εδώ


Η Λένα Μαντά και η Κλαίρη Θεοδώρου μέσα στα χρόνια της πανδημίας έχουν ξεκινήσει μια σειρά crime ιστοριών με τίτλο Γυναικεία Υπόθεση. Κάθε βιβλίο εμπεριεχει μια αυτοτελή ιστορία με το ίδιο όμως βασικό καστ αστυνομικών.

Το τελευταίο βιβλίο της Γυναικείας Υπόθεσης είναι το Scripta Manet.


Στο νοσοκομείο Φροντίδα αρχίζουν να παραδίδονται ανθρώπινες καρδιές, μέσα σε ειδικά κυτια, με αγγελιοφόρους  αστέγους και πόρνες. Παράλληλα με τις παραδόσεις αυτές ανακαλύπτονται πτώματα γυναικών στα βράχια διαφορων παραλιών της Αττικής. Η σύνδεση των ευρημάτων αυτών γίνεται άμεσα και η έρευνα αρχίζει.

Χαρακτηριστικό εύρημα σε όλα τα πτώματα είναι η χειρουργική τομή στον θώρακα, και η απουσία της καρδιάς. Στη θέσης της ο ιατροδικαστής βρισκει αποσπάσματα από κείμενα που δεν έχουν εκδοθεί ενώ οι αστυνομικοί βρίσκουν στα βράχια, όπου ανακαλύπτονται τα πτώματα, αποσπάσματα προερχόμενα από κλασικούς και μη, συγγραφείς.

Το παζλ συμπληρώνεται αργά και με δυσκολία. Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει και μια νέα γυναίκα που χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση καρδιάς αλλά βρίσκεται χαμηλά στη λίστα αναμονής.



Το Scripta Manet το ξεκίνησα με προκατάληψη με τη λογική ότι « όλοι πια γράφουν crime ιστορίες». Ομολογώ όμως ότι τράβηξε το ενδιαφέρον μου περισσότερο απ’ ότι το καθαρόαιμο αστυνομικό που είχα μπροστά μου, άλλου συγγραφέα.

Τίμιο θα το χαρακτήριζα, με ωραία δομή, κλιμάκωση και αποτύπωση χαρακτήρων. Το διάβασα μέσα σε δύο απογεύματα και θα σας το πρότεινα για τις γιορτές.


Κατερίνα Σαμψώνα

Σχόλια