Podcast: Το Χαμένο Εισιτήριο, Φρέγια Σάμπσον








Το Χαμένο Εισιτήριο
Φρέγια Σάμπσον
Μετάφραση: Όλγα Γκαρτζονικα
Εκδόσεις Μίνωας

Ακούστε το podcast εδώ  

Ο Φρανκ το 1962, γνωρίζει μία κοπέλα στο λεωφορείο 88. Την ερωτεύεται και δίνουν ραντεβού την επόμενη μέρα να βρεθούν στην εθνική Πινακοθήκη. Εκείνος όμως έχασε το εισιτήριο που ήταν γραμμένο το τηλέφωνό της. Το όνομά της δεν το είχε ρωτήσει. Από την επόμενη μέρα άρχισε να την αναζητά. Μια αναζήτηση που κράτησε μέχρι τα βαθιά του γεράματα.

Κάποια στιγμή στο δρόμο του βρέθηκε η νεαρή Λίμπι, η οποία συγκινημένη και ενθουσιασμένη με την ιστορία του, αποφάσισε να τον βοηθήσει στην αναζήτησή του αυτή. Βέβαια ήταν και μία περίοδος που η ζωή της είχε αλλάξει. Είχε χωρίσει μετά από 8 χρόνια σχέσης και βρέθηκε χωρίς σπίτι, χωρίς δουλειά.

Βρέθηκε στο σπίτι της αδερφή της, η οποία τη δέχτηκε προκειμένου να φυλάει τον μικρό της ανιψιό. Έτσι η ζωή της μπλέχτηκε με τον ηλικιωμένο Φρανκ με την αρχόμενη άνοια και τον φροντιστή του, Ντίλαν.

Το χαμένο εισιτήριο είναι ένα τρυφερό βιβλίο γεμάτο ελπίδα και προσμονή. Διαβάζεται με άνεση, αφήνοντάς σου στο τέλος μια γλυκιά πίκρα.

Η γραφή της Φρέγια Σάμπσον ακολουθεί το ύφος της υπόθεσης, ήρεμη, χωρίς υπερβολές, χωρίς υπερφίαλες περιγραφές, στοχεύοντας στην ουσία της παρουσίασης των ηρώων της.

Το Χαμένο Εισιτήριο είναι ένα από τα βιβλία του καλοκαιριού που θα διαβαστούν.

Κατερίνα Σαμψώνα

Σχόλια