Podcast: Μένιος Σακελλαρόπουλος, Πορφυρός Κώδικας










Μένιος Σακελλαρόπουλος
Πορφυρός Κώδικας
Εκδόσεις Ψυχογιός



Ακούστε το podcast εδώ



Σήμερα θα κάνουμε ένα ευχάριστο διάλειμμα στην ανάγνωσή μας. Μπροστά μου έχω το καινουργιο βιβλίο του Μένιου Σακελλαρόπουλου, Πορφυρός Κώδικας. Η ιστορία διαδραματίζεται στην Πάτμο. Μια ιστορία αρχαιοκαπηλίας, ένας έρωτας και η καταστροφή που ανέτρεψε επιθυμίες και απόφάσεις.

Ο Πορφυρός Κώδικας που χάνεται μέσα στην ιστορία. Μια περγαμηνή που φυλάσσεται από τον Χριστόδουλο Παυλίδη. Έναν άνθρωπο πιστό στο καθήκον και την ιστορία των κειμηλίων. Ένας κοσμοκαλόγερος στην ουσία, που όταν αντίκρισε την Ιζαμπέλε Οντιτόρε πάλεψε μέσα του με τα ιερά και όσια της ζωής του.

Στον Πορφυρό Κώδικα ο συγγραφέας εκτός από τους κεντρικούς ήρωες περιγράφει και τις ζωές των άλλων κατοίκων του νησιού που συνηγόρησαν στην εξέλιξη της ιστορίας. Τις ιδιαιτερότητές τους, τα κρυμμένα μυστικα τους καθώς και τις ομορφίες του νησιού της Πάτμου, θρησκευτικές και μη.

Είναι σαφώς ένα ευκολοδιάβαστο βιβλίο, με κινηματογραφική ροή. Σε αυτό συνεισφέρει τόσο η ιστορία όσο και η δόμηση των ηρώων του. Με λίγα λόγια, σας περιμένει μια χαλαρή και ευχάριστη ανάγνωση.










Κατερίνα Σαμψώνα


Σχόλια