Podcast: Ruth Ware, Η τέλεια φίλη










Ruth Ware
Η τέλεια φίλη
Μετάφραση Αντώνης Καλοκύρης
Εκδόσεις Κλειδάριθμος


Ακούστε το podcast εδώ


Στην Οξφόρδη μία ομάδα φοιτητών ξεκινάει τη φοίτησή του στο Κολέγιο Πέλαμ. Η Χάνα, η Έμιλυ, ο Χιου, ο Γουίλ και η Έιπριλ, που στο τέλος της χρονιάς βρίσκεται νεκρή στο δωμάτιό της. 
Κάθε ένα από τα παιδιά προέρχονται από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, με διαφορετικές αγωνίες και επιθυμίες. Μια παρέα με μυστικά και φόβους, όπως ήταν και ο επιστάτης του κολλεγίου, Τζον Νέβιλ.
Ο Τζον Νέβιλ κατηγορήθηκε για τον θάνατο της Έιπριλ μετά από μαρτυρία της Χάνα. Όταν εκείνος πεθαίνει στη φυλακή, δέκα χρόνια μετά, η Χάνα διχάζεται. Ήταν όντως δολοφόνος ο επιστάτης;
Τον προβληματισμό της έρχεται να ενισχύσει ο δημοισογράφος Γκερεντ Γουίλιαμς.

Παντρεμένη με τον Γουίλ, έγκυος, ξεκινάει, παρόλες τις αντιρρήσεις του, μια νέα έρευνα. Τα πάντα ανατρέπονται. άνθρωποι που δεν περίμενε εμπλέκονταισε διάφορες ιστορίες, άνθρωποι που ήξερε, τώρα της φαίνονται ύποπτοι.


Η συγγραφέας Ruth Ware γράφει ένα ακόμη αστυνομικό βιβλίο, χωρίς υπερβολές, πλέκοντας την υπόθεση, βήμα βήμα, σε σημείο που όλοι φαίνονται ύποπτοι. Η γραφή της και ο τρόπος που παραθέτει τα γεγονότα, δεν μπερδεύουν τον αναγνώστη (ελόχεύει ο κίνδυνος αυτός στα αστυνομικά μυθιστορήματα) και στο τέλος επέρχεται η ανατροπή που αναμένει ο αναγνώστης.





Κατερίνα Σαμψώνα

Σχόλια