Podcast: Τη μέρα που πήρα τα βουνά, Κατερίνα Μανανεδάκη

 







Τη μέρα που πήρα τα βουνά
Κατερίνα Μανανεδάκη
Εκδόσεις Ψυχογιός



Ακούστε το podcast εδώ 


Η Κατερίνα Μανανεδάκη επανέρχεται με το νέο της βιβλίο, Τη μέρα που πήρα τα βουνά, με κεντρική ηρωίδα την Νέλλη.

Η Νέλλη γράφει για πλεκτά, είναι σύζυγος και μητέρα ενός παιδιού, ενός αγοριού. Η Νέλλη διαγιγνώσκεται με το σύνδρομο της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, μπερδεύει την πραγματικότητα με το φαντασιακό, ανακαλύπτει την απιστία του άντρα της, που σαφώς δεν παραδέχεται και την αμφισβήτηση του γιου της. Χάνει τη δουλειά της, γιατί ποιος ενδιαφέρεται πια για το βελονάκι και τα πλεκτά και γενικά, έρχονται όλα στη ζωή της πάνω-κάτω. Δίπλα της η Νίκη και η Νένα, διαφορετικές προσωπικότητες, τρεις διαφορετικοί χαρακτήρες, με βάση πάντα την Νέλλη

Μετά το θάνατο της θείας της Κατίνας, που έμενε στο Κορακοβούνι με τον νεαρό ισπανό Χαβιέρ, αποφασίζει να φύγει και να μείνει στο σπίτι εκείνο της θείας της, μιας και της το είχε κληρονομήσει. Βέβαια ο θάνατος είναι κάτι το σχετικό.

Στο Κορακοβούνι την ακολούθησαν οι πίστες τις φίλες, φίλες καρδιάς και μυαλού, Νένα και Νίκη, αλλά αργότερα έρχεται να προστεθεί και η μητέρα της.

Στο Κορακοβούνι μένει και μία ομάδα διασήμων που αποφάσισαν να απαρνηθούν τα εγκόσμια, σκηνοθετώντας το θάνατό τους. Στο Κορακοβούνι εκτυλίσσονται διάφορα σκηνικά ,με τον ρυθμό και την αλληλουχία Της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων.

Και μέσα στον χαμό της ομαδικής συγκατοίκησης, γράφεται και ένα βιβλίο για έναν μεγάλο έρωτα.

Η Κατερίνα Μανανεδάκη για μία ακόμη φορά καταπιάνεται με την καθημερινότητα, επιστρατεύοντας το χιούμορ, ακόμα και στις πιο στενάχωρες στιγμές. με τη γραφή της να είναι γρηγόρη, ατακαδόρα, non-stop περιγραφική. Γέλασα υπογράμμισα όλα τα σύνδρομα που αναφέρει και αναλογιστικα όλες τις Γκουρουκούλες, που υπάρχουν στις ζωές μας. (υποτιθέμενες γκουρού που μας περιστοιχίζουν). Δεν λέω κάτι άλλο θα το διαβάσετε μέσα στο βιβλίο.







Κατερίνα Σαμψώνα

Σχόλια