Podcast: Βαγγέλης Γιαννίσης Ίνκουμπους, κανείς δεν είναι ασφαλής το βράδυ









Βαγγέλης Γιαννίσης
Ίνκουμπους, κανείς δεν είναι ασφαλής το βράδυ
Εκδόσεις Διόπτρα



Ακούστε το podcast εδώ



Ο Βαγγελης Γιαννίσης επανέρχεται πιο σκοτεινός και πιο περιγραφικός από ποτέ.
 Τον παρακολουθώ από το πρώτο του βιβλίο και μπορώ να πω ότι σε κάθε νέα έκδοση παρατηρώ έναν συγγραφέα που απελευθερώνεται.
Ίνκουμπους,  κανείς δεν είναι ασφαλής το βράδυ στο νέο βιβλίο του.  Στο νέο βιβλίο του Γιαννίση διαβάζουμε για βιασμούς, αρκετούς βιασμούς, με τον βιαστή είναι επιδιώκει την επικοινωνία με τα θύματά του, με γράμματα, τηλέφωνα και μηνύματα. Η ιστορία ξεκινάει με ένα ανθρώπινο μάτι που ανακαλύπτεται σε ένα πάρκο και την ανεύρεση ενός τεμαχισμένου πτώματος, πού είναι ο ιδιοκτήτης του, συνέχεια μία νεαρή φοιτήτρια καταγγέλλει τον βιασμό της και η ομάδα του αρχιεπιθεωρητή πια, Άντερς Οικονομίδη, αρχίζει την έρευνα, ερχόμενοι  αντιμέτωποι με μία σειρά βιασμών με το ίδιο μοτίβο. Παράλληλα με την διερεύνηση των βιασμών αυτών, έρχονται στην επιφάνεια και άλλες παραβατικές υποθέσεις, που με ένα διαολεμένο τρόπο ο Γιαννίσης κατορθώνει να τις οδηγήσει σε ένα κοινό σημείο αναζήτησης.
Στο βιβλίο αυτό ο Γιαννίσης  συντρίβει και τον βασικό του ήρωα τον Άντερς  Οικονομίδη με την τραγικότερη εμπειρία που μπορεί να βιώσει ποτέ άνθρωπος. Στο Ίνκουμπους η λύση δίνεται στο τελευταίο κεφάλαιο.   Στα  προηγούμενα κεφάλαια, εκτός από την πλοκή, παρατηρούμε το πώς τα θύματα του βιαστή διαχειρίζονται την τραγική τους κατάσταση και ερχόμαστε αντιμέτωποι με  διαφορετικές αντιδράσεις. Εξάλλου οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι αλλά και το πως ο άνθρωπος κατορθώνει να σταθεί ξανά στα πόδια του, αφού έχει γίνει ένα με το χώμα.
 Η πλοκή κρατάει τον αναγνώστη σε αγωνία, τον ξαφνιάζει και τον εντάσσει στην αγωνία όταν το τηλέφωνο χτυπάει, όταν τα θύματα βλέπουν σημειώματα έξω από την πόρτα τους, όταν λαμβάνουν μηνύματα Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν ο Άντερς Οικονομίδης παραμείνει στην ενεργό δράση.





Κατερίνα Σαμψώνα

Σχόλια