Podcast: Πορφυρό Δίκτυο, Carmen Mola








Πορφυρό Δίκτυο
Carmen Mola
Εκδόσεις Κλειδάριθμος



Ακούστε το podcast εδώ


Είναι κάποια βιβλία που όταν τα τελειώσεις επιστρέφεις στο εξώφυλλο, το κοιτάς και λες τι ήταν αυτό που διάβασα, με θαυμασμό. Κάτι τέτοιο έγινε με το βιβλίο της Carmen Mola, Κόκκινη Μαδρίτη και κάτι τέτοιο έγινε και με το δεύτερο βιβλίο της, το Πορφυρό Δίκτυο, από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.


Μετά την Κόκκινη Μαδρίτη, η Carmen Mola επιστρέφει με την συνέχεια της, το Πορφυρό Δίκτυο. Βέβαια πρέπει να πούμε ότι η Carmen Μola δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο καθώς πίσω από το όνομα αυτό κρύβονται τρεις άντρες συγγραφείς και μάλιστα από ότι διάβασα, η τριλογία πρόκειται να γίνει σήριαλ. Στο βιβλίο αυτό συναντηθούμε ξανά την αστυνόμο Έλενα Μπλάνκο, επικεφαλή του Τμήματος Ανεξιχνίαστων Υποθέσεων, η οποία έχει αδυναμία στην γκράπα, το καραόκε και το σεξ με άντρες με ακριβά αγωνιστικά αυτοκίνητα.
Την αστυνόμο την έχει στοιχειώσει το βίντεο με τον έφηβο γιο της να βασανίζει μία κοπέλα στέλνοντάς της έτσι μήνυμα να σταματήσει να τον ψάχνει. Τον γιο της τον είχαν απαγάγει όταν ήταν μικρός. Στο δεύτερο βιβλίο έχουμε να κάνουμε με την αναζήτηση του πορφύρου δικτύου. Το πορφυρό δίκτυο έχει να κάνει με βασανιστήρια online, σε απευθείας σύνδεση, τα αποία μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει αφού καταβάλει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Δεν είναι εύκολο όμως να εντοπιστεί.
Μία μεγάλη έρευνα αρχίζει και η αστυνόμος Έλενα Μπλάνκο φοβάται το ο γιος της είναι μέλος του δικτύου αυτού. Το νήμα αρχίζει να ξετυλίγεται όταν εντοπίζουν την ip ενός από αυτούς που παρακολουθούν τους, μέχρι θανάτου, βασανισμούς.
Η δράση είναι καταιγιστική, οι περιγραφές ωμές και κυνικές, όπως πρέπει να είναι σε ένα τέτοιο βιβλίο. Ακρωτηριασμοί, ναρκωτικά, αλήθειες που πληγώνουν, προσγειώνουν. αλήθειες που αποδεκατίζουν το όνειρο για μία νέα ζωή.
Η συγγραφέας ή μάλλον οι τρεις συγγραφείς που κρύβονται πίσω από το όνομα Carmen Μola κατορθώνουν να μπλέξουν την ιστορία του Πορφύρου Δικτύου και την εξάρθρωση του, με τις ζωές των ανθρώπων του Τμήματος Ανεξιχνίαστων Υποθέσεων, και στην ουσία γίνονται τμήμα του, θελημένα και μη.


Προσωπικά αναμένω με αγωνία και το τρίτο βιβλίο της σειράς, μιας και από ότι διάβασα, το τρίτο βιβλίο είναι ακόμα καλύτερο και από τα δύο προηγούμενα



Κατερίνα Σαμψώνα 

Σχόλια