Ανώνυμη #52, Σάρα Πεκάνεν-Γκριρ Χέντρικς






Ανώνυμη #52
Σάρα Πεκάνεν-Γκριρ Χέντρικς
Μετάφραση: Παλμύρα Ισμυρίδου
Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Οι δυο συγγραφείς Greer Hendricks και Sarah Pekkanen όπως και στο προηγούμενο βιβλίο τους, Η σύζυγος ανάμεσά μας, κατορθώνουν να μας αιχμαλωτίσουν. Με την ψυχολογία του θηράματος, που επιτάσσεται από το κυνηγό του και πως και αν αυτό ξεφεύγει, ασχολείται η ιστορία του βιβλίου, Ανώνυμη #52.
Ένα πείραμα, η Ανώνυμη #52 που συμμετείχε τυχαία και όλα ξεκινούν. Η ψυχίατρος δόκτωρ Σίλντς, το θήραμα Τζέσικα Φάρις, ο Τόμας, δημιουργούν ένα περίεργο γαϊτανάκι και το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι ξεκινά.
Η δόκτωρ Σιλντς αν και εξωτερικά παρουσιάζει την εικόνα ενός συγκροτημένου ατόμου, δεν παύει να είναι μία απατημένη γυναίκα με την ζήλια και την ανάγκη της επιβεβαίωσης του φόβου, ότι ο σύζυγός της Τόμας θα το ξανακάνει, να την οδηγεί στην παράνοια.
Η Τζέσικα Φάρις, μπλέκει στην όλη υπόθεση χωρίς καλά καλά να το καταλάβει και μετατρέπεται σε υποχείριο αναλαμβάνοντας αποστολές αποπλάνησης του συζύγουκαι όχι μόνο.
Κάπου εκεί έρχεται και η υπόθεση της Έιπριλ, ή διαφορετικά του Υποκείμενου 5, με την περίεργη αυτοκτονία.

Οι δύο συγγραφείς κατορθώνουν να καθηλώσουν τον αναγνώστη και πλέκουν την ιστορία με τέτοιο τρόπο που δεν σταματά να διαβάζει μέχρι να φτάσει στην τελευταία σελίδα.

Εκεί στην τελευταία σελίδα λύνεται και η απορία για το αν θήραμα κατορθώνει να νικήσει τον κυνηγό ή όχι.
Ένα ψυχολογικό θρίλερ που δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο.

Κατερίνα Σαμψώνα

Σχόλια