Πάθος για Ζωή, Η ζωή του Βαν Γκογκ - Στόουν ΊρβινγκΠάθος για ΖωήΗ ζωή του Βαν Γκογκ
Στόουν Ίρβινγκ
Εκδόσεις: Γκοβόστη


Ο  Irving Stone, στη μυθιστορηματική βιογραφία Πάθος για ζωή, μας συστήνει τον Βαν Γκογκ, όχι μόνο σαν ζωγράφο αλλά κυρίως σαν τον άνθρωπο που περιπλανήθηκε μέσα από πόλεις, καλλιτεχνικές αναζητήσεις,  τους έρωτες που εκπληρώθηκαν  ή αυτούς που έμειναν στα αζήτητα του μυαλού του  και καταγράφει την σκληρή κριτική που  δέχτηκε πριν αναγνωριστεί το ταλέντο του.
Με τις αριστοτεχνικά δοσμένες περιγραφές του, ο Irving Stone  μας ταξιδεύει στα μέρη όπου έζησε ο μεγάλος ζωγράφος, αλλά και τις κοινωνικές ανησυχίες του, τη φτώχεια και τον αγώνα για την δικαίωση της δουλειά του.
Μέσα στις σελίδες του βιβλίου συναντούμε και άλλες προσωπικότητες του χώρου όπως ο  Σεζάν, ο Σερά, ο Μανέ, ο Ζολά, ο Ντεγκά κ.α.


Ένα βιβλίο που απορροφά τον αναγνώστη, τον παρασύρει στον κόσμο των δημιουργών με όλες τις ιδιαιτερότητες που μπορεί να έχει αυτός, συνδέοντας μυθιστορηματικά διάφορα γεγονότα της ζωής του με συγγραφική μαεστρία. Ο συγγραφέας κατόρθωσε να δώσει ζωή σε μία βιογραφία, χρησιμοποιώντας διαφορετική οδό από εκείνη που γνωρίζουμε για το συγκεκριμένο είδος.


Κατερίνα Σαμψώνα

Σχόλια