Η Μαρία Πετρίτση και ο Βασιλιάς του Τρακ





Ο Βασιλιάς του τρακ (εκδόσεις Κέδρος)

Μια ιστορία γεμάτη ακραίες συμπτώσεις και παράδοξα φέρνει κοντά ανθρώπους που επιφανειακά δεν έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους. Η Ορτανσία, η γυναίκα με το λουλούδι στο μάγουλο, ονειρεύεται σούπερ ήρωες και μελαγχολεί. Η Μαριάνθη είναι το κορίτσι της καντίνας που τις νύχτες μεταμορφώνεται σε αδίστακτη διαδικτυακή ερωμένη. Ο Νύσης σκηνοθετεί όνειρα και παλεύει σιωπηλά με τις συνέπειες της φυσικής του δειλίας που τον εμποδίζουν να ζήσει όπως θα ήθελε. Η Μιράντα αναζητά την ταυτότητά της στον υπόκοσμο του διαδικτύου και των λούμπεν νυχτερινών μαγαζιών. Η Ρόζα ταξιδεύει κι ερωτεύεται σαν να ζωγράφιζε μια θαλασσογραφία. Η Οφηλία δεν καταφέρνει να νιώσει βαθιά συναισθήματα για τους ανθρώπους που την περιβάλλουν. Ο Μπίλι καταφεύγει στη βία προσπαθώντας να ανιχνεύσει τη χαμένη μητρική παρουσία σε κάθε γυναίκα που τον ελκύει.
Ένα υπερβολικό βιβλίο που θέλει να κάνει τον αναγνώστη του να αναφωνήσει "Μα δεν γίνονται αυτά", και λίγο πριν την τελευταία σελίδα να τον ρωτήσει "Είσαι απολύτως σίγουρος;".
Η Μαρία Πετρίτση κατάγεται από το Λουτράκι. Έχει γράψει διηγήματα και μυθιστορήματα. Κείμενά της κυκλοφορούν σε περιοδικά [Μανρδαγόρας, (δε)κατα, UNFOLLOW, Στάχτες, κ.ά], σε εφημερίδες (Δρόμος της Αριστεράς, Ενθέματα Αυγής) και στο διαδίκτυο. Διατηρεί ιστολόγιο με τίτλο www.thethreewishes.wordpress.com


 Μαρία Πετρίτση 






H Μαρία Πετρίτση μιλάει στην Κατερίνα Σαμψώνα για τον Βασιλιά του Τρακ, στο www.metadeftero.gr


  





Στο νέο της βιβλίο η Μαρία Πετρίτση , μας εισάγει στα άδυτα της σύγχρονης καθημερινότητας των ανθρώπων. Μοναξιά καμουφλαρισμενη  με την ανάγκη για αποξένωση. Σχέσεις στα όρια της λογικής που φλερτάρει με τη παράνοια.
Οι ήρωες της θα μπορούσαν να είναι οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας, άνθρωποι που όταν κάθονται μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μετατρέπονται στον χαρακτήρα που απελευθερώνει κάθε κρυφή τους επιθυμία.
Η Ρόζα , Οφηλία, Νύσης, Μπίλι, Μιράντα, Ορτανσία, Μαριάνθη. Άνθρωποι που διψούν για τη ζωή, που υποχωρούν στο φόβο της απογοήτευσης και που παλεύουν να σταθούν όρθιοι, αντιμέτωποι με τον ίδιο τους τον εαυτό.

 Κατερίνα Σαμψώνα

( http://www.postin.gr/index.php/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B7-%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9/item/9659-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B7-%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BA.html )




Σχόλια