Βαγγέλης Γιαννίσης, Η Σκιά. Αν την δεις , είναι ήδη πολύ αργά

Βαγγέλης Γιαννίσης
Η Σκιά. Αν την δεις , είναι ήδη πολύ αργά
Εκδόσεις Διόπτρα


Ο επιθεωρητής Άντερς Οικονομίδης σε  νέες περιπέτειες, η τέταρτη για την ακρίβεια.
"Η Σκιά. Αν την δεις , είναι ήδη πολύ αργά".
Ο επιθεωρητής Οικονομίδης, μαζί με τους συνεργάτες του καλούνται να λύσουν ένα φόνο μυστήριο. Βρίσκουν ένα πτώμα, τοποθετημένο έτσι που θυμίζει θυσία. Η σκιά και μία έντονη μυρωδιά τους ακολουθεί, ίσως και ο διάβολος. Ίσως και όχι.
Και η έρευνα αρχίζει, με τα αδιέξοδα στην αρχή να είναι η κατάληξη όλων των προσπαθειών τους. Και τα πτώματα αυξάνονται και η λατρεία του Οντίν και των θεών της Άσα, έρχονται στο προσκήνιο μέσω της black metal  μουσικής και των συμβόλων των μουσικών.

Στο τέταρτο βιβλίο του ο Βαγγέλης Γιαννίσης φαίνεται να χαλαρώνει και να απολαμβάνει τη γραφή του καθώς και την εξέλιξη της υπόθεσης. Πιο τολμηρός και σκληρός, εναρμονίζεται με τους ήρωές του, παραθέτοντας όλες τις αδυναμίες τους και ταυτόχρονα με την κύρια υπόθεση έρχονται και άλλες πιο μικρές αλλά με την ανάλογη υποστηρικτική αξία. Συνδυάζει τα γεγονότα και τα αποδεικτικά στοιχεία που προκύπτουν αρμονικά βγάζοντας προς τα έξω το κλίμα και την αγωνία που απαιτούνται σε ένα αστυνομικό μυθιστόρημα .
Την Σκιά την διάβασα σε δύο απογεύματα. Ο Γιαννίσης αν και γαλουχημένος συγγραφικά στη Σουηδία, δεν έχει υιοθετήσει το ύφος των Σκανδιναβών, μένοντας πιστός στη μορφή που έχει επιλέξει από την πρώτη του συγγραφική προσπάθεια (ευτυχώς θα πω εγώ). Αναμένω την επόμενη περιπέτεια του Άντερς Οικονομίδη


Κατερίνα Σαμψώνα

Σχόλια