Και όμως η Agatha Christie δεν έγραψε μόνο αστυνομικά μυθιστορήματα.

Το βάρος της αγάπης
Agatha Christie
Εκδόσεις Διόπτρα


Η Agatha Christie λοιπόν δεν είναι μόνο μία συγγραφέας αστυνομικών ιστοριών. Ως Mary Westmacott. έγραψε και έξι κοινωνικά μυθιστορήματα που εκδόθηκαν την περίοδο 1930-1956.
Ομολογώ ότι μου κίνησαν την περιέργεια τα βιβλία αυτά
Η Agatha Christie κατορθώνει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον και σε αυτό το είδος μυθιστορήματος. Δύο αδερφές που μένουν ορφανές από μικρή ηλικία. Η Λώρα και η Σίρλεϊ με την Λώρα που ήταν η μεγαλύτερη, να παίρνει το ρόλο της υπερπροστατευτικής αδερφής. Η συνετή αδερφή και η ανέμελη. Ρόλοι που η κάθε μία απολαμβάνει για τον δικό της λόγο. Μέχρι που η Σίρλεϊ ερωτεύεται και όλα έρχονται πάνω κάτω.
Ο έρωτας, η αγάπη, η απογοήτευση, ο τυχοδιωκτισμός είναι διάχυτα στο βιβλίο με μία γραφή που σε μαγνητίζει καθώς σε μεταφέρει  στο κλίμα της εποχής και ταυτόχρονα κατορθώνει να ξεγυμνώσει τα συναισθήματα των ηρώων πολλές φορές με κυνικό τρόπο. Ιδίως στο τι σημαίνει αγάπη, ανιδιοτελής και στο τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτή στις ζωές των ανθρώπων. Εξάλλου την αγάπη διαφορετικά την αντιλαμβανόταν η Λώρα και διαφορετικά η Σίρλεϊ.

Από Το Βάρος Της Αγάπης αλλά και από τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς, γίνεται αντιληπτός ο λόγος που η Agatha Christie ή αλλιώς MaryWestmacott.είναι διαχρονική συγγραφέας.


Κατερίνα Σαμψώνα

Σχόλια