Δεύτερη εκτέλεση, Μάρκος Κρητικός



Δεύτερη εκτέλεση
Μάρκος Κρητικός
Fairead, 2016

Το νέο  βιβλίο του Μάρκου Κρητικού, θα μπορούσε να έχει τίτλο , Οι νέες περιπέτειες του Μάρκου.
Ο ήρωας του λοιπόν, Μάρκος, μπλέκει σε νέες ιστορίες μέσα από γνωστά σοκάκια. Γυναίκες , αλκοόλ, αμφισβήτηση και μια ανθρώπινη φύση που δεν μπορεί να αντισταθεί στον έρωτα. (Και στο σεξ).
Με τη μουσική να κυριαρχεί και σε αυτό το βιβλίο, μας οδηγεί στο να συμπαθήσουμε  και να κατανοήσουμε αυτόν τον περίεργο τύπο που αναζητεί τρόπους να κερδίσει τη γυναίκα του, να ξεφορτωθεί την πεθερά του και να κρατήσει μακριά τους μπελάδες.  Και όλα αυτά με μεγάλη δυσκολία, ανάμεσα σε κακόφημα μπαρ, γυναίκες της μιας βραδιάς , ουσίες , φίλους  που τον παίρνουν από το χέρι και τον οδηγούν στη σκοτεινή πλευρά της ζωής και ένα φόνο. Πάντα οι φόνοι.
Η γραφή και σε αυτό του βιβλίο του Μάρκου  Κρητικού, δεν είναι ευγενική, δεν είναι αστυνομική, δεν έχει σκοπό να γίνει αρεστή. Είναι αντάξια του ήρωα του. Γεμάτη σαρκασμό, ειρωνεία , τραγούδια που σώζουν τις στιγμές.
Διαβάζεται σε ένα απόγευμα, δεν κουράζει, θα γελάσετε και θα ακούσετε μουσική. (Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει η λίστα με τα τραγούδια που θα ‘’ακουστούν’’ στο βιβλίο. Φτιάξτε τη λίστα και ξεκινήστε).

Καλή σας ανάγνωση.

Κατερίνα Σαμψώνα

Σχόλια