ΦΟΝΟΣ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ. Έλενα Ακρίτα



Φόνος 5 αστέρων.
Έλενα Ακρίτα
Εκδόσεις: Διόπτρα



      Σε μία από τις πρώτες κριτικές  που διάβασα για το βιβλίο της Έλενας Aκρίτα, ανέφερε ότι καλό θα ήταν ο αναγνώστης να μην ξεκινήσει  την ανάγνωση του βιβλίου σε μέρα εργάσιμη.  Και ομολογώ ότι είχε απόλυτο δίκιο. Δέκα  ώρες  χρειάστηκαν για να διαβάσω το «ΦΟΝΟΣ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ».
     ΦΟΝΟΣ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ , λοιπόν. Δύο φόνοι με διαφορά ετών, δύο φίλες, η Ελσινόρη και η Σόνια, μια ισχυρή οικογένεια και η ιστορία αρχίζει.
      Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που μπορεί η υπόθεση να μην κρύβει τη μεγάλη ανατροπή, αλλά η ροή της ιστορίας και ο σχεδιασμός των ηρώων της Έλενας Ακριτα, είναι δομημένοι έτσι που απλά θέλεις να γυρίζεις τις σελίδες τη μία μετά την άλλη προκειμένου να διαβάσεις τη συνέχεια.
      Κινηματογραφική  γραφή, επηρεασμένη και απο την εμπειρία της Ακρίτα στο τομέα αυτό, χωρίς όμως να ξεφευγει από τα όρια ενός μυθιστορήματος, με το χιούμορ να δηλώνει παρών σε αρκετά σημεία του βιβλίου, με εκφράσεις , ατάκες και λεπτομέρειες που ζωντανεύουν τους ήρωες του βιβλίου στη φαντασία των αναγνωστών.
      Υπάρχουν κεφάλαια στο βιβλίο που πιστεύεις ότι η συγγραφέας , βρισκόταν ανάμεσα στους πρωταγωνιστές κατά  τη διάρκεια των γεγονότων, ένας αόρατος παρατηρητής που κατέγραφε προσεχτικά τη κάθε κίνησή τους. Από τις οργισμένες  αντιδράσεις τους, μέχρι τις μικρές συσπάσεις των προσώπων τους.

      ΦΟΝΟΣ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ. Συνιστάται για τους λάτρεις του είδους και όχι μόνο.



Κατερίνα Σαμψώνα

Σχόλια