Μίνως Ευσταθιάδης, Το δεύτερο μέρος την νύχτας

Το δεύτερο μέρος της νύχτας


Μίνως Ευσταθιάδης
Το δεύτερο μέρος την νύχτας
Εκδόσεις: Ωκεανίδα

Σε ένα χωριό στα περίχωρα του Αμβούργου, ο Κόνραντ Χάουσμαν δολοφονείται με ακρίβεια και απόλυτη λεπτομέρεια. Λίγες ώρες αργότερα στο σημείο καταφθάνει ένας ντετέκτιβ. Ο φθηνότερος του καταλόγου όπως και ο ίδιος παραδέχεται. Τον έχει καλέσει η γυναίκα που βρήκε το πτώμα του Κόνραντ Χάουσμαν, η ερωμένη του.
Από εκείνη την μέρα ξεκινάει για τον Χρήστο Παπαδημητρακόπουλο, ή Κρις Πάπας κατά το πιο εμπορικό, μια διαφορετική έρευνα από εκείνες που είχε συνηθίσει, με άπιστους συζύγους και αδικήματα της καθημερινότητας που απλά του πρόσφεραν τα προς το ζην. Μαζί με τον επιθεωρητή Βέμπερ αρχίζουν να αναζητούν την αρχή του νήματος μέχρι τη στιγμή που ένας ακόμα Χάουσμαν δολοφονείται...
Ένα περιβάλλον που επιτρέπει στον Ευσταθιάδη να ξετυλίξει όλη την έμπνευσή του, χωρίς πομπώδεις εξελίξεις, με ήρωες σωστά δομημένους που βοηθούν στην αυτονόητη εξέλιξη της ιστορίας.
Δεν θα μείνετε έκπληκτοι από την πλοκή, παρόλα αυτά είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται εύκολα, χωρίς να κουράζει τον αναγνώστη, μιας και τα αστυνομικά μυθιστορήματα έχουν αυτόν τον κίνδυνο. Πρόκειται για ένα τίμιο βιβλίο, αν και όρος δεν είναι ορθός για να περιγράψεις ένα μυθιστόρημα και δεν είναι τυχαίο που Το δεύτερο μέρος της νύχτας, μεταφράστηκε και κυκλοφορεί και στη Γερμανία.
Υ.Γ
Στις σελίδες του βιβλίου θα "ακούσετε" και πολύ καλή μουσική και χαίρομαι γιατί είναι η δεύτερη φορά που το συναντώ σε ελληνικό αστυνομικό μυθιστόρημα.



Κατερίνα Σαμψώνα




Σχόλια