Απιστία μετά φόνου / Μάρκος Κρητικός



   




Απιστία μετά φόνου

Μάρκος Κρητικός

 Εκδόσεις: Νεφέλη






     Τελειώνοντας το βιβλίο είχα ένα χαμόγελο στα χείλη. Κάποιοι από τους αναγνώστες, διαλέγουν ένα βιβλίο , αφού πρώτα διαβάσουν την τελευταία σελίδα. Δεν ξέρω  αν ο Μάρκος Κρητικός είχε αυτό κατά νου, όταν έγραφε τις τελευταίες γραμμές, αλλά θεωρώ ότι κατάφερε ένα πετυχημένο κλείσιμο.
     Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Μάρκος, υπάλληλος τράπεζας παντρεμένος με μία καθηγήτρια, τη Μάρη, ζει μία συνηθισμένη καθημερινότητα ενός γάμου που μετράει αρκετά χρόνια και μιας δουλειάς που απεχθάνεται . Διέξοδο βρίσκει στο αλκοόλ, το φαγητό και τη μουσική.
     Όλα αυτά αλλάζουν, όταν ένα βράδυ, άθελά του, γίνεται μάρτυρας μιας δολοφονίας έξω από τη πόρτα της τριώροφης  πολυκατοικίας που βρίσκεται  απέναντι από το σπίτι του.
     Από  εκείνο το βράδυ ή μάλλον ξημέρωμα, η ζωή του Μάρκου αλλάζει. Φόνος , απιστία, αλκοόλ άφθονο, γυναίκες και ένας φόβος που έλκει.
     Η γραφή του  Μάρκου Κρητικού , είναι γοητευτική, με περιγραφές γνώριμες στη καθημερινότητά μας και με σκηνικά που προκαλούν γέλιο, έστω και αν το χιούμορ σε αυτή την ιστορία,  φανερώνει αλήθειες.  Στις σελίδες αυτού του βιβλίου, θα αναγνωρίσετε ίχνη από το χαρακτήρα παλιών αστυνομικών  ιστοριών, με την ύπαρξη παρακμιακών τύπων, όμορφων γυναικών και ηρώων που δικαιώνονται  πανηγυρικά αφού πρώτα έχουν πέσει στη παγίδα.

     Τελειώνοντας, το βιβλίο αυτό και προσφέρεται και για την δημιουργία ενός αξιοπρεπούς playlist, μιας και ο ήρωας της ιστορίας  περνούσε ώρες ατελείωτες ακούγοντας την αγαπημένη του μουσική.

 http://www.chronosmag.eu/index.php/s-ps-f-soundtrack-1.html


Κατερίνα Σαμψώνα





Σχόλια