Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΙΚΤΟΡΙΑΣ ΜΠΕΡΓΜΑΝ (ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ , Η ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΗ ΦΩΤΙΑ )



Αυτό το καλοκαίρι, στα χέρια μου βρέθηκαν δύο βιβλία από την τριλογία της Βικτόριας Μπέργμαν. Το τρίτο βιβλίο αναμένεται να βγει τον Οκτώβριο. Και τα δύο βιβλία με καθήλωσαν τόσο με την υπόθεση, όσο και με την περιγραφή των χαρακτήρων δίνοντας βάση στην ψυχολογική διάσταση της προσωπικότητάς τους.

Οι συγγραφείς, ΓΕΡΚΕΡ ΕΡΙΚΣΟΝ και ΧΟΚΑΝ ΑΞΛΑΝΤΕΡ ΣΟΥΝΤΚΒΙΣΤ, στέκονται στην ψυχιατρική ανάλυση των εγκλημάτων αλλά και στην αντίδραση των ηρώων. Γεγονότα που το ένα ακολουθεί το άλλο με ανατροπή, κρατώντας το ενδιαφέρον του αναγνώστη σε εγρήγορση. Οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με τις εσωτερικές τους διαμάχες που διαμορφώνουν την πορεία των ερευνών. Άνθρωποι που η προσωπική τους ζωής γίνεται ταυτόσημη της υπόθεσης.

Δύο βιβλία που διαβάστηκαν σε λιγότερο από μία εβδομάδα και συνιστούνται ανεπιφύλακτα στους λάτρεις των αστυνομικών μυθιστορημάτων.


Κατερίνα Σαμψώνα







Ο ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ
Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΙΚΤΟΡΙΑΣ ΜΠΕΡΓΜΑΝ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)
SUND AXL ERIK (ERIKSSON J.. SUNDQUIST A.H.)
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Όταν ο Σάμουελ Μπάι ήταν παιδί, πολεμούσε στις άγριες συγκρούσεις της Σιέρα Λεόνε στην Αφρική.

Όταν η Βικτόρια Μπέργμαν ήταν παιδί, ένα ανεξιχνίαστο τραύμα σφράγισε την ύπαρξή της και, σαράντα χρόνια μετά, δε λέει να κλείσει.

Αυτοί οι δύο στιγματισμένοι άνθρωποι μοιράζονται το ίδιο πρόβλημα: παρουσιάζουν συμπτώματα σοβαρής διαταραχής της προσωπικότητας, και η ψυχοθεραπεύτρια Σοφία Ζέτερλουντ προσπαθεί να τους βοηθήσει.

Την ίδια περίοδο ένα αγόρι βρίσκεται νεκρό σ' ένα πάρκο στο κέντρο της Στοκχόλμης, με εμφανή σημάδια από βασανιστήρια. Το αγόρι ήταν μετανάστης, και η υπόθεση περνάει γρήγορα σε δεύτερη μοίρα. Παρ' όλα αυτά, η κακοποίηση που υπέστη ήταν τόσο βάναυση, ώστε η ντετέκτιβ Ζανέτ Σίλμπεργ να αναρωτιέται πόσο πόνο μπορεί να αντέξει κανείς προτού μετατραπεί και ο ίδιος σε θηρίο.

Οι δρόμοι της Σοφίας και της Ζανέτ διασταυρώνονται. Καθώς οι δύο γυναίκες συνδέονται όλο και περισσότερο, η παράνοια κι ένα σωρό ανατριχιαστικά μυστικά έρχονται να απειλήσουν την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα του Παλιού Ενσέντε, στα προάστια της σουηδικής πρωτεύουσας.

"Το δωμάτιο του κακού" είναι ένα θρίλερ γύρω από την προδοσία και το κακό που αυτή μπορεί να προκαλέσει στους ανθρώπους. Χωρίς προηγούμενο στη σκανδιναβική λογοτεχνία, αυτό το συγκλονιστικό μυθιστόρημα είναι το πρώτο μέρος της "Τριλογίας της Βικτόριας Μπέργμαν", η οποία έχει μεταφραστεί σε 3 χώρες και αποτελεί ήδη ένα σαρωτικό εκδοτικό φαινόμενο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)





Η ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΗ ΦΩΤΙΑ
Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΙΚΤΟΡΙΑΣ ΜΠΕΡΓΜΑΝ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ)
(SUND AXL ERIK (ERIKSSON J.. SUNDQUIST A.H.)
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Η έρευνα για τις δολοφονίες ανήλικων μεταναστών διακόπτεται όταν ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας βρίσκεται νεκρός στη Στοκχόλμη, σε μια σκηνή εγκλήματος που παραπέμπει σε κάποιο μυστηριώδες τελετουργικό. Μια σειρά από περίεργες λεπτομέρειες δείχνει ότι το κίνητρο του άγνωστου δράστη ήταν η εκδίκηση. Αλλά τι είδους εκδίκηση οδηγεί σε έναν τελετουργικό φόνο; Και για ποιον ακριβώς λόγο ζητούσε να εκδικηθεί τον επιχειρηματία ο δολοφόνος; Η Ζανέτ Σίλμπεργ αφήνει κατά μέρος τις δολοφονίες των αγοριών και καταπιάνεται με την υπόθεση, ζητώντας τη βοήθεια της ψυχοθεραπεύτριας Σοφία Ζέτερλουντ η οποία επιχειρεί να σκιαγραφήσει το προφίλ του εκτελεστή. Καθώς, όμως, οι δυο γυναίκες έχουν τη δική τους προσωπική σχέση, η συνεργασία δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Επιπλέον, η Ζανέτ είναι χαμένη στην αναζήτηση της Βικτόριας Μπέργμαν και περιπλανιέται σε έναν λαβύρινθο τόπου και χρόνου, από κάποιο οικοτροφείο της Σιγκτούνα μέχρι τη Δανία, και σε συμβάντα που σημάδεψαν ένα σκοτεινό παρελθόν. Η Σοφία, από την άλλη, αναζητά επίμονα το δρόμο προς τον ίδιο τον πραγματικό της εαυτό, που αισθάνεται ότι έχει χάσει. Το δεύτερο μέρος της Τριλογίας της Βικτόριας, μια σκοτεινή σπουδή στην εκδίκηση και την απώλεια του εαυτού, κατορθώνει να ξεπεράσει το πρώτο βιβλίο αυτού του εκδοτικού φαινομένου, με ανατροπές και σασπένς που οδηγούν σε ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό και άκρως απρόσμενο κρεσέντο.










ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ
Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΙΚΤΟΡΙΑΣ ΜΠΕΡΓΜΑΝ (ΤΡΙΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ)
(SUND AXL ERIK (ERIKSSON J.. SUNDQUIST A.H.)
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


Η Βικτόρια Μπέργμαν επιχειρεί μιαν ιδιόμορφη αυτό-ψυχοθεραπεία προκειμένου να διαχειριστεί τα σκόρπια θραύσματα της προσωπικότητάς της. Καθώς το εγχείρημα πλησιάζει σε ένα κάποιο τέλος, μόνο οι πιο ισχυρές από τις πολλαπλές ταυτότητές της θα επιβιώσουν: το Κορίτσι-Κοράκι, ο Υπνοβάτης, και το Ερπετό. Έτσι, η Βικτόρια μπορεί να επιστρέψει σε μια σειρά από συμβάντα του παρελθόντος, και να τα κοιτάξει ξανά, σε ένα φως τελείως διαφορετικό.


Οι εντολές της Πυθίας δεν είναι παρά μια σειρά ανελέητων κανόνων που έχουν καταρτίσει οι ηγέτες της μυστικής σέκτας «Διασπορά της Σιγκτούνα».


Καθώς η ψυχική υγεία της Βικτόρια Μπέργμαν βελτιώνεται, η Σοφία Ζέτερλουντ είναι σε θέση να βοηθήσει ουσιαστικά την ερωμένη της, την ντετέτκιβ Ζανέτ Σίλμπεργ, και να της δώσει χρήσιμα στοιχεία ώστε να εκπληρώσει την αποστολή της. Διότι η Ζανέτ βρίσκεται, τώρα, στα ίχνη των αντρών οι οποίοι σφράγισαν με έναν τρόπο ολέθριο τη ζωή και τη μοίρα όχι μόνο της Βικτόρια, αλλά και της κόρης της, Μαντλέν.


Οι Εντολές της Πυθίας ολοκληρώνουν την Τριλογία της Βικτόρια Μπέργμαν, με ένα δραματικό και ανατριχιαστικό φινάλε που θα λάβει χώρα σε ένα από τα πιο περιβόητα μνημεία της ναζιστικής κτηνωδίας, στο Μπάμπι Γιαρ της Ουκρανίας. Ακόμη και σήμερα, η δικαιοσύνη δεν έχει αποδοθεί.




ΕΡΙΚ ΑΞΛ ΣΟΥΝΤ είναι το ψευδώνυμο του διδύμου των Σουηδών συγγραφέων ΓΕΡΚΕΡ ΕΡΙΚΣΟΝ και ΧΟΚΑΝ ΑΞΛΑΝΤΕΡ ΣΟΥΝΤΚΒΙΣΤ. Ο Χόκαν είναι ηχολήπτης, εικαστικός και μουσικός, και είχε συγκρότημα ηλεκτροπάνκ μουσικής με την ονομασία iloveyoubaby! στο οποίο ήταν παραγωγός ο Γέρκερ. Ο τελευταίος, αυτή τη στιγμή, δουλεύει ως βιβλιοθηκάριος σε φυλακή. Ο «Έρικ Αξλ Σουντ» λοιπόν είναι ο συγγραφέας της σκοτεινής και εθιστικής Τριλογίας της Βικτόριας Μπέργμαν, που έγινε αμέσως επιτυχία, τόσο από εμπορική άποψη όσο και στους λογοτεχνικούς κύκλους, και τιμήθηκε με το Ειδικό Βραβείο 2012 από τη Σουηδική Ακαδημία Αστυνομικής Λογοτεχνίας.





















































Σχόλια