ο Φασισμός Ζει Μέσα τους




" Καλημέρα κορίτσια , που είναι οι γιατροί; Το  άδεισαν τελείως το μαγαζί '
"Ας είναι καλά ο υπουργός που δεν ανανέωσε τις συμβάσεις των γιατρών από τον Σεπτέμβριο και χρωστάει και στους προμηθευτές με αποτέλεσμα να μη μας δίνουν και υλικά"
 " Να προσέξετε τι θα ψηφίσετε κορίτσια. Εγώ , για να σας πω την αλήθεια και μη με παρεξηγήσετε... ''
" Τι θα ψηφίσετε κὐρίε εσείς;"
 ''Χ.Α ... "
 " Χ.Α. ; Βέβαια έχετε το δικαίωμα να ψηφίσετε ότι θέλετε , αλλά πείτε μου για ποιο λόγο ; "
  " Χεχεχε.... εσύ θα ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ ε; "
 " Πείτε μου εσείς για ποιο λόγο θα ψηφίσετε Χ.Α ; "
 " Για να βάλουν χέρι σε όλους εκεί μέσα, για να μαζέψουν τα λεφτά από αυτούς που τα έφαγαν"
"Τους πλούσιους; "
 " Όχι παιδί  μου, τους πολιτικούς. Στην Ελλάδα ήρθα όταν ήταν ο Παπαδόπουλος , μια χαρά τα έκανε όλα και όσους έκαναν φασαρία , έσπαγαν τα Πολυτεχνεία, μαγαζιά τους έβαζε φυλακή στο νησί... "
 "Μα τι μου λέτε τώρα;; !"
 " Σε κατάλαβα εσένα , ΣΎΡΙΖΑ θα ψηφίσεις χεχεχε "
 " Δεν ξέρω αν θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ ,  αλλά μου είναι αδιανόητο να φηφίσω φονιάδες..."
 " Σιγά μην είναι φονιάδες, να βγει η Χ.Α να μαζέψει τα λεφτά που φάγανε "
 "Χ.Α. ; Είναι φασίστες, είναι  φονιάδες;;! Δεν είδα να πειράζουν κανέναν στη βουλή...καθημερινό κόσμο χτυπάνε και σφάζουν στο γόνατο ! "
 " Ε, ψήφισε Καρατζαφέρη , που είναι πατριώτης"
 " Ούτε χαριτωμένους φασίστες θα ψηφίσω"
 " Χα χαχα, θα βγει η Χ.Α και θα αλλάξει η Ελλάδα "

Και κάπου εδώ τελείωσε ο διάλογος που είχα το πρωί με ένα κύριο 70 ετών. Ζουν ανάμεσά μας. Είναι ο παππούς στο καφενείο, ο γείτονας με το απολιτίκ στυλ, π ου σου  πετάει την ατάκα " Σιγά μην σκότωσαν τον Φύσσα για πολιτικούς λόγους ...τσακώθηκαν για τα αθλητικά ".
Είναι οι νέοι που δεν έχουν γνώση της ιστορίας αυτού του τόπου, για τους βασανιστές, τους προδότες. Οι άνθρωποι που ψάχνουν να αποκτήσουν μία οντότητα έστω και αν δεν είναι δική τους.  προσωπικότητα, ύπαρξη σε μια ομάδα που μοιράζει τίτλους , ιδιότητες  που κρατούν το ποίμνιο ετοιμοπόλεμο σε ότιδήποτε τους χρειαστούν.
Ο φασισμός ζει ανάμεσα μας, σε πρόσωπα που ούτε μπορούμε να φανταστούμε, έχει φωλιάσει στο μυαλό τούς.

Και όσο μας εξαθλιώνουν , τόσο ακμάζει  ιδεολογικά, όσο κάνουμε χάζι εκείνους που θέλουν να ονομάζονται  ηγέτες , τόσο θα κερδίζει την εύνοια του κόσμου. Ο φασισμός υπάρχει και απλά περιμένει να εκδηλωθεί την κατάλληλη στιγμή.

Εγώ κουράστικα πια να συζητώ με τέτοια άτομα. Σήμερα αντιλήφθηκα ότι ήμουν τόσο ήρεμη , έως αδιάφορη,  ενώ σε άλλη χρονική περίοδο θα είχα ξεσηκώσει όλο το κτίριο.
Όσο και να μην θέλετε να το παραδεχτείτε, ο φασιμός κατοικεί μέσα στο μυαλό κάποιων. Δεν μπορώ πια να δεχτώ ότι η αγανάκτηση σε κάνει φασίστα. Ας παραδεχτούν επιτέλους την ιδεολογία τους και να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους. Είναι απλά ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Σχόλια